středa 27. června 2007

SportArsenal víkend

Víkend SportArsenal 2007


Natěšené na víkend jsme vyrazily v pátek směr Mnichovo Hradiště, odtud to mělo být asi 10km do kempu. Jelikož se nám nechtělo jet po silnici vedle nákladních aut rozhodly jsem se, že to vezmeme po červené turistické. Začala velmi příjemně, krásná silnička, ale pak přišel zlom asfalt se proměnil v rozbahněné pole. No aspoň jsme mohly vyzkoušet funkčnost aqua brašen. Po bahenní lázni jsme se vylouply na louce, která po poli působila sympaticky,ale později se proměnila v malou džungli (jak je videt na fotce). Po louce se nedalo jet,byla posekana a ležící seno bylo nacucané vodou, do kopce jsme musely kolo tlačit ve dvou lidech, no aspoň jsme si vyzkoušely týmovou práci. Konečně jsem se dostaly opět na silnici a od ní již frčely směr Branžež, to jsme ale netušily, že naše modrá cykloznačka se ztratí. Co teď? Riskly jsme to a zvolily hezčí cestu a trefily se. Do kempu jsme přijely za šera a o hodinu později než slečny, které vyrážely chvíli před námi,ale jely po silnici, nevědí o co přišly:-). Markét, která tam dojela kvůli bolavé noze autem,měla o nás už strach a proto po nás vyhlásila celokempové pátrání.To bylo radosti, když jsme dorazily. Pak přišlo na řadu stavění stanu. Jíťa, která má ráda určitý pořádek (což bude na naší výpravě potřeba) začla stavět stan a já jí podle návodu měla navigovat co má dělat. Opravdu na nás musel být komický pohled. Po postavení obydlí holky (Marcela+Markéta) zjistly, že jim prosakuje podlážka stanu, což bylo dost nemilé (holky omlouvám se za ten stan),ale byly statečné a po vystlání igelitovými pytli noc přežily.

V sobotu jsme vstaly a na mě velmi brzy vyrazily na 45kilometrový okruh Kost-Trosky-Hrubá skála. Během cesty se nic podivuhodného nestalo až na to, že jsme opět zabloudily,ale po příjezdu do kempu jsme zjistily, že zabloudil skoro každý. Po návratu jsme s Jiťou hupsly do rybníka nebo spíš došly do půlky a zpět, jelikož tam stále byla voda po kolena. Marcela nás opustila kolem sedmé hodiny a vyrazila směr Praha a náš zbytek Bajkžáb šel poslouchat velmi zajímavou a vtipnou besedu.

V neděli bylo samozřejmě nádherně, když vyrážime domů začne svítit sluníčko to je smůla. Ale pěkně strávený víkend to byl. Jen tu orientaci v přírodě budeme muset vylepšit. Všem zúčastněným moc děkuji za pěkný víkend.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

treba zkontrolovat:)