neděle 13. července 2008

Sport Arsenal víkend 2008 - Malá Skála

Víkend SportArsenal 2008

pátek až neděle 20.–22. června 2008

PÁTEK
Tak jsme vyrazily, Terka, Máci, Jitka a Janča, opět na sraz se Sportarsenálem tentokráte do Malé skály v Českém ráji. Po slalomu mezi lidmi na nádraží jsme se setkaly na nástupišti č. 6 směr Turnov. To jsme si teda myslely. Hned ve vlaku nám totiž průvodčí oznámila, že je výluka, a že vlak jede jen do Mnichova Hradiště a do autobusu do Turnova nás nevezmou. Ach jo, chtěly jsme dorazit do kempu za světla. Naštěstí byl v autobuse hodný pan řidič a naše 4 kola i s bagáží do autobusu nastrkal a zároveň přitom přesadil i některé cestující. Poté jsme šláply do pedálů a vyrazily do Malé skály. Večer jsme krátce okoukly promítání o odvážné rodince, která se vydala s dvouletým dítětem na kole na Nordcapp. Holky ještě zašly na pivko do hospůdky, kde se setkaly s organizátorem akce p. Suchým, který je poznal podle bajkžáby kterou měly sebou a já po prohlídce městečka jsem šla do stanu dohnat spánkový deficit.

SOBOTA
Když jsem se ráno probudila, říkala jsem si, jestli si přece jenom nemám koupit nafukovací karimatku. Ta celofánová teda nic moc. No nic, hned ráno jsme se domluvily, že z nabízených tras si vybereme tu „vyhlídkovou“. Sice by byla jen 30 km dlouhá trasa, ale jak bylo napsáno, při této trase se nekouká na počet ujetých km, ale na vychutnání si českých krás ze zhora… Nebo tak nějak. No prostě jsme si vydřely kopec a potom hurá šupem dolů a nahoru a dolu. Prvním vyhlídkovým bodem byl druhý největší skalní hrad v Čechách Vranov – Pantheon. Odtud jsme se kochaly na nádhernými pohledy na městečko Malá skála, řeku Jizeru i autokemp Ostrov a Máci, která jediná měla foťák se začala umělecky vyžívat. Poté nás čekal táhlý kopec na vyhlídku Kopanina. Cestu jsme si oživily i zastávkou na třešně. Když jsme spodní třešně oškubaly, měly jsme zálusk i na ty horní pěkně červeňoučké. Vyřešily jsme to po cyklysticku. Jitka a Máci přidržovaly kolo, já strom a Terka se vyšvihla na to kolo a trhala třešně do nové brašny. To se nám pak na rozhlednu Kopanina – nejvyšší bod trasy jelo daleko lépe. Poté jsme stihly obdivovat zříceninu hradu Frýdštejn a zpět do kempu. Večer bylo opět zajímavé večerní promítání, tentokráte o cestě kolem světa, která se uskutečňovala 3 roky a cestování se psem. Jo, a abych nezapomněla. Kreslíř a karikaturista Ivan Křemeček nám nakreslil „žábu na kole“. Nejdříve se sice divil, cože to má nakreslit, ale byl moc hodný a po vysvětlení, že se jedná o kresbu pro team „Bajkžáb“ vše nakreslil.

NEDĚLE
Tentokráte jsme radši nic neriskovaly a jely jsme přímo do Mnichova Hradiště. Ale pozor, cestou jsme narazily na rybník a hádejte jak se jmenoval „Žabakor“.

Žádné komentáře: